torsdag 27. oktober 2011

Regler for Hovedstadserien pistol



Intensjon
Hensikten med Hovedstadserien er å øke stevneaktiviteten i Oslo skytterkrets. Vi ønsker å  oppnå dette ved å møtes til hyggelig og jevnlig kappestrid. Vi ønsker også å få med oss flest  mulig nye skyttere ved å gjennomføre stevnene i en nybegynnervennlig atmosfære. Alle som stiller opp i Hovedstadserien oppfordres til å trekke med seg flere deltakere fra sine skytterlag.
 
Vi vil også bruke Hovedstadserien til å gi nye dommere en mulighet til å praktisere sammen  med mer erfarne dommere for å tilegne seg praktiske erfaringer.


Program
Programmet som skytes er hurtig fin, standard eller finpistol.
 
I 2011 skytes det to stevner med hurtig fin, to stevner med finpistol og to stevner med  standard.


Stevnene
Det skytes fem eller seks stevner i løpet av et års serie som alle er approberte og åpne for alle som vil være med. Hovedstadserien er en lagkonkurranse som er lagt inn i disse stevnene. Stevnene vil fortrinnsvis bli satt opp:
 
Første mandag i februar
Første tirsdag i mars
Første onsdag i april
Første torsdag i oktober
Første fredag i november

I 2011 vil det være gratis å starte, og det er ikke premiering på det enkelte stevne.


Hvem kan delta i Hovedstadserien 
Hovedstadserien er en lagkonkurranse hvor alle skytterlag kan delta. Hvert lag består av fire  skyttere som kan byttes ut mellom konkurransene. Det betyr at et lag i løpet av serien blir  representert med fra 4 til 24 skyttere. Et skytterlag kan godt stille flere lag i Hovedstadserien,  men den enkelte skytter kan kun representere ett lag i løpet av årets serie. Hvis et skytterlag  stiller flere lag så konkurrerer altså disse imot hverandre.
 
Poengberegning 
For hver fem skudds serie legges lagets tre beste individuelle poengsummer sammen og utgjør  lagets oppnådde poengsum. Fjerde mann (den laveste poengsummen) strykes.
 
Det gis 20 bonuspoeng til laget for hver D-skytter som deltar. Hver skytter vinner bonuspoeng  for sitt lag kun en gang i løpet av årets serie.
 
Medaljer / premiering
Vi deler ikke ut individuelle premier på de enkelte stevnene, men vi har en deltakermedalje.
 
Medaljen deles ut til:
  • Alle som har deltatt på et av lagene i årets serie minst en gang. (Under forutsetter av at laget fullfører serien.)
  • Alle skyttere som ikke skyter på noe lag, men som har deltatt i minst et stevne i hver av de tre grenene i løpet av årets serie.
  • Alle som har deltatt som dommer tre eller flere ganger i løpet av årets serie, dersom de ikke oppfyller et av kravene ovenfor.
 
Pokaler
Det skytes om to pokaler i Hovedstadserien. 
  • Den store pokalen deles ut til det laget som samler flest poeng i løpet av årets serie.
  • Deltaker pokalen vil i 2011 bli delt ut til det laget som har flest starter totalt i løpet av årets serie. (Deltaker pokalen har tidligere blitt delt ut til det laget som blir representert av flest forskjellige skyttere, blant sine 24 starter, i løpet av årets serie. )
Hvis resultatet blir likt i kampen om en pokal så deles det ut to pokaler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar